Nyomoznak a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatója ellen

Szolgálati visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.
    

A szóvivő, akit a Lánglovagok.hu portál híre alapján keresett meg az MTI, a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatót április 15-én hallgatta ki a főügyészség budapesti regionális osztálya. Hozzátette: a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatás nem adható. 

Soron kívül tűzoltó ezredessé nevezte ki Pintés Sándor belügyminiszter  Branyiczky Márk  alezredes urat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.

Soron kívül tűzoltó ezredessé nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter Branyiczky Márk tü. alezredes urat,
a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó, annak lezárásáig nem nyilatkoznak.     
A tűzoltóportál úgy tudja, Branyiczky Márk tűzoltó ezredesnél “felmerült, hogy a szolgálatban lévő alárendeltjeit az igazgatóság költségén magáncélra vette igénybe”.