Fejlődhet a térség az M4-es út megépítésétől

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől – mondták el közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon a térség országgyűlési képviselői Monoron.Az M4-es gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kedden jelent meg közbeszerzési felhívás, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai. A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren.
Pogácsás Tibor (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz mind az ipar, mind a lakóterületek fejlesztése, munkahelyek teremtése szempontjából. Hangsúlyozta: a gyorsforgalmi út tehermentesíti a környező településeket, és felgyorsítja az összeköttetést Budapesttel. Elmondta, hogy a sikeres közbeszerzést követően ez év végén, legkésőbb jövő év tavaszán megkezdődhet az építkezés, és 2019-re be is fejeződhet.

m4 tervezet
Czerván György (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás komoly hatással lesz a régi nagykátai járás településeinek életére. Kiemelte, hogy a gyorsforgalmi úttal a Tápiómente lehetőséget kap a felzárkózásra.
Földi László (KDNP) egyebek mellett arra mutatott rá, hogy a Cegléd és Ceglédbercel közötti szakasz a tervek szerint 2018. márciusig el is készül.
A képviselő felidézte: a térség 50 kilométerre van a ferihegyi repülőtértől, ám az autópálya vagy a gyorsforgalmi út hiánya elriasztotta a befektetőket. Hozzátette: bízik abban, hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak új munkahelyek, új ipari területek jönnek létre, hanem az idegenforgalom is fejlődhet azzal, hogy a ceglédi termálfürdőhöz új leágazás épül.