Szigorítja az ellenőrzést a Vecsési Városgondnok Kft

Az állami számlázás bevezetése miatt figyelmezteti a lakókat a Vecsési Városgondnok Kft. Ezentúl nem viszik el a kukákat, ha túlcsordul bennük a szemét, és szigorúbban járnak el azokkal szemben, akik késve vagy nem fizetik be a szemétdíjat. A lakótelepen megszűnnek a szelektív szigetek.

  

A Városgondnok korábbi tájékoztatásában már olvashattak arról, hogy az NHKV Zrt. létrejöttével a számlázás és ezzel együtt a Városgondnok díjazásának rendje nagymértékben változik. A májustól számlázásra kerülő díjak teljes egészében az NHKV Zrt. számlájára folynak be, ahonnan majd legkorábban 4 hónap csúszással érkezik be a Városgondnokhoz a működéshez szükséges munkadíj. Ez az összeg nem csupán késve érkezik meg, de jelentősen kevesebb is lesz, mint az eddigi bevételek. A zavartalan működéséhez szükséges források fedezéséhez a Városgondnoknak szüksége van a kintlevőségek mielőbbi behajtására.

A Városgondnok megváltozott munkafeltételeire való tekintettel az ellenőrzések a kintlevőségek kezelésén túl kiterjednek a szolgáltatások feltételeinek betartására is.
A Városgondnok a továbbiakban sajnos kevesebb rugalmasságot lesz képes megengedni a szerződésekben rögzített hulladékok mennyiségének és kihelyezésének módja tekintetében.

A hulladékszállítással kapcsolatos szolgáltatások megrendelésével, szüneteltetésével, megszüntetésével, valamint a kedvezmények igénybevételével kapcsolatos formanyomtatványok megváltoztak, a korábbinál részletesebbé váltak.

A Városgondnok felhívja figyelmüket az alábbiakra:
A szolgáltatás szüneteltetése legfeljebb 6 hónap időtartamra igényelhető.
· Ingatlanok tulajdonosváltásával egybekötött alapbejelentést érdemes a régi és az új szerződő partnernek együtt megtennie, az ingatlan adásvétel után, 8 napon belül.
· Az NHKV Zrt.-vel kapcsolatos változások ellenére Vecsés város Polgármestere és az Önkormányzat továbbra is megtartja a 70 év felettiek ingyenes hulladékelszállítási kedvezményét. Ez azonban csak akkor vehető igénybe, ha a Városgondnok weboldaláról letölthető formanyomtatványt kitöltik és eljuttatják a Városgondnok Ügyfélszolgálatára. Megértésüket köszönjük!

Papír- és műanyaggyűjtő szigetek megszüntetése a lakótelepen

A Városgondnok tájékoztatja a vecsési polgárokat, hogy a lakossági panaszokra való tekintettel 2016. július 1-jével a szelektív műanyag- és papírgyűjtő szigetek megszüntetésre kerülnek a lakótelepen.

A Vecsési lakosok 2016. július 1. után sem maradnak szelektív hulladékgyűjtési lehetőség nélkül!

A kommunális hulladék csökkentése mind a környezetvédelem, mind pedig a lakosság költségcsökkentésének szempontjából egyaránt fontos. Az üvegeket továbbra is a megszokott helyeken adhatják le. A papír- és műanyaghulladék gyűjtésével kapcsolatban a társasházaknak módjuk van a Városgondnokkal egyeztetni, illetve többféle megoldásban is gondolkodhatnak.

2015. januárja óta a Városgondnok felvette a kapcsolatot a társas- és lakótelepi házak közös képviselőivel és a velük történt egyeztetés alapján már sok társasház beszerezte a megfelelő gyűjtő edényzetet. Ezeknél a társasházaknál a szelektív gyűjtés közvetlenül helyben, a saját hulladéktároló helyeiken gördülékenyen zajlik. A másik megoldás a lakossági szelektív gyűjtőzsák használata, amelyet a Városgondnok ügyfélszolgálatán szerezhetnek be.

Mivel több lehetőség is van a szelektív hulladékgyűjtésre, a Városgondnok kéri az érintett lakosokat, hogy ezzel kapcsolatban ne az ügyfélszolgálatot, hanem saját közös képviselőjüket keressék meg!
A szelektív hulladékok elszállítása a megfelelő gyűjtési mód mellett díjmentes!

Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.