Sok gondot okozott a felhőszakadás Vecsésen és a környéken

Kidőlt fákhoz, vízzel elárasztott pincékhez, elsüllyedt autókhoz riasztották a tűzoltókat a szombat délutáni felhőszakadás után.A kora délután lecsapott felhőszakadás után számos bejelentés érkezett a fővárosi katasztrófavédelemhez. Különös tekintettel a XVIII. és XIX. kerületben, illetve a szomszédos Vecsésen.
A budai oldalon a XI. és a XII. kerületben is gondot okozott a nagy mennyiségű a csapadék és a vele járó szél. Családi és társasházak pincéjében, garázsában álló esővíz eltávolításához, aluljáró alatt rekedt gépkocsi mentéséhez, leszakadt villanyvezetékekhez, veszélyesen megdőlt fákhoz kaptak riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók.

Fotó: VTPE

Fotó: VTPE

Vecsésen teljesen elmerült a Lincoln úti aluljárónál a vízben egy autó, a kocsiban a tűzoltók kiérkezésére már nem tartózkodott senki. Itt a vasúti aluljáróban mintegy másfél méter magasan állt a víz.
A XIX. kerületi Ady Endre út elején az ott közlekedő villamosok betápláló vezetéke szakadt le ötven méter hosszan. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.
Amint befejezték az egyik helyszínen a munkálatokat, indulnak a következő káreset helyszínére – közölte a Katasztrófavédelem.

Vecsés, 2016. július 23. Tûzoltók mentenek egy vízben elmerül személygépkocsit felhõszakadás után egy vecsési aluljárónál 2016. július 23-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Vecsés, 2016. július 23.
Tûzoltók mentenek egy vízben elmerül személygépkocsit felhõszakadás után egy vecsési aluljárónál 2016. július 23-án.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán>

lincoln aluljáró3