Elkapták a pilisi uzsorást – videó

Egy 36 éves pilisi férfi a gyanú szerint pofátlanul magas kamatra adott kölcsön pénzt rászorulóknak.

 A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 36 éves pilisi lakos ellen.
A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt hónapokban pilisi otthonában több személy részére – aránytalan mértékű ellenszolgáltatás fejében, a sértettek rászorult helyzetét kihasználva – készpénzt adott kölcsön. A visszafizetések során a kölcsön jelentős kamattal megnövelt összegét, késedelmes fizetés esetén pedig további kamattal növelt összegét kérte vissza, ezzel a sértetteket és családjukat még rosszabb anyagi helyzetbe sodorva.

 

 
A férfit 2016. augusztus 3-án a járőrök otthonában elfogták, majd előállították a Monori Rendőrkapitányságra. Házkutatás során a rendőrök megtalálták azt a füzetet, amelyben a gyanúsított kimutatást vezetett a sértettekről és a számukra átadott pénzösszegekről. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, majd bűnügyi őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.