Röszkén járőröztek a vecsési polgárőrök

2016. augusztus 4-én vecsési polgárőrök utaztak Röszkére vendégszolgálatra, hogy segítsék a helyi polgárőrök munkáját.

 


Az Országos Polgárőr Szövetség elnökének korábbi felkérésére utazott 4 vecsési polgárőr Röszkére, hogy a helyi polgárőrökkel és a határ őrzésére kivezényelt rendőrökkel lásson el közös szolgálatot.
A délutáni utazást követően este 7 órakor a röszkei polgárőrök tartottak egy rövid beszámolót az aktuális migrációs helyzetről, a község közbiztonsági viszonyairól, majd segítségükkel a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület tagjai megismerkedek az ellenőrzött területtel.

Fotó: VTPE

Fotó: VTPE

röszke vtpe1

Fotó: VTPE

Este 10 órakor jelzés érkezett, amely szerint 10-15 migráns lépte át a határt, ezért a várható irányokat le kellet zárniuk.
A polgárőrök felett helikopter körözött, a kezükben hőkamerával és éjjellátó készülkékkel és rendőrökkel közösen várták a csoportot, de ők “sajnos nem felénk haladtak, így visszatartásra nem került sor” – írta a VTPE a Facebook oldalán.
Az éjszaka további részében közterületi járőrszolgálatot láttak el.
A vecsési polgárőrök egy jól működő, összehangolt rendszert tapasztalták meg a határszélen, számukra külön élmény volt, hogy jó helyismerettel rendelkező, felkészült és mindenféle “látványelemet” nélkülöző polgárőröket ismerhetek meg.