A Malév alapítására emlékeznek az Aeroparkban a hétvégén

Az egykori nemzeti légitársaság, a Malév alapításának hetvenedik évfordulójára emlékeznek szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti Aeropark repülőmúzeumban, ismét felszáll a világ egyetlen repülőképes Li-2-es repülőgépe.A múzeum csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton a családi napon ismét budapesti, belváros feletti sétarepülésekre indul az 1949-ben gyártott, egykori Malév utasszállító, a világon egyedülálló LI-2-es repülőgép a Ferihegy 1-es műemlék terminálról. Emellett az Aeropark repülőtér-látogatást is szervez, valamint felavatják az Üllői úti gyorsétterem mellől ismert, immár Malév-színekben felújított An-2-es repülőgépet, ami a gyerekek játszóhelye lesz.
Emellett átadják a Közlekedési Múzeum Aeroparkban kiállított Il-18-as repülőgépének fedélzetén létrehozott repüléstörténeti kiállítást is. A vendégek egész nap utasköröket tehetnek az oldtimer Wartburg és Zsiguli repülőtéri autókkal, beülhetnek a repülőgép-szimulátorba, és végiglátogathatják a ma már történelminek számító pilótafülkéket.

LI2B

Az Aeropark szombati nyílt napjával csatlakozik a Bókay-kert hagyományos Szeptemberi Kóstolójához is, a két helyszín között egy Malév Ikarus 280-as nosztalgia csuklós busz szállítja ingyenesen az utasokat.
A légitársaság volt dolgozói, az iparági alkalmazottak és a XVIII. kerület lakói egyaránt 100 forintos jeggyel léphetnek be a ferihegyi repülőmúzeumba.
Az eseményt a Légiközlekedési Kulturális Központ és a XVIII. kerületi Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény szervezi.