Lebukott az illegális CNG gázkút Pestlőrincen – videó

A XVIII. kerületben egy egész utcát kiürítettek csütörtök reggel egy illegális gáztároló miatt. A rendőrök a házkutatáskor körülbelül ezer köbméter földgázt találtak egy ház udvarán palackokban tárolva. Az illegális gáztároló miatt közvetlen életveszélyben voltak a szomszédos házak lakói is.

 


Szeptember 8-án, csütörtökön délelőtt a rendőrség és a katasztrofavédelem munkatársai kilakoltatta a Pestszentlőrinci Szemere utca lakóit. Először senki nem tudta, hogy mi történt, a helyiek bombára gyanakodtak, de kiderült, hogy a szomszédjuk kertjében – ahova egyébként a hatalmas kerítések miatt belátni nem lehet – illegális gáztárolóra bukkantak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya eljárást indított P. Zoltán 30 éves budapesti lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás adatai alapján a férfi lakóházának udvarán – további lakóházak közvetlen közelében – illegálisan kialakított CNG gáztöltő állomást üzemeltetett úgynevezett „kerülő-vezeték” használatával. Kiderült, hogy a család megfúrta a gázcsövet, lopta a gázt, és 4 db 300 literes és 16 db 20 literes tartályban tárolta


 

A rendőrök a társszervekkel együttműködve a házkutatáskor a CNG gáz tárolására kialakított palackokban körülbelül ezer köbméter földgázt, valamint üzemanyagtöltéssel kapcsolatos jegyzeteket találtak és foglaltak le. A gyanú szerint a férfi az illegálisan kialakított CNG gázkút üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát is szabálytalanul vételezte. Az egyenruhások a férfit elfogását követően előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a rendőrség a honlapján.