Átverés egy gyömrői utazási irodában

A Monori Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy utazási irodában az ügyfelektől elkérte az egzotikus utak több millió forintos díját, ám az utazásokat nem szervezte meg.

 
A bűnügy vádlottja Gyömrőn működtette az utazási irodáját. Az iroda 2014 nyarára veszteségessé vált. A vádlott elhatározta, hogy a fizetőképesség látszatát úgy fogja megőrizni, és saját hasznát úgy fogja biztosítani, hogy drága utazásokat hirdet, az utak díját előre beszedi, de az utazásokat nem szervezi meg.

A karibi hajóútra, dél-amerikai körútra jelentkező utasoktól az utak teljes díját és a fakultatív programok árát előre elkérte. Sőt, a kényelmesebb helyre szóló repülőjegyekért további felárat kért, amikor még az alapdíjas repülőjegyet sem szerezte be.

A nő a 2015 januárjára meghirdetett utakra jelentkezőket az indulás előtt értesítette arról, hogy az iroda fizetésképtelenné vált, a már befizetett utazások meghiúsultak.

A vádlott nyolc személytől 1,3 millió forinttól 6,4 millió forintig terjedő összegeket vett át, amit nem fizetett vissza a sértetteknek.

A Monori Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a nőt, akinek bűnösségéről a Monori Járásbíróság fog dönteni – közölte a Pest megyei Főügyészség.