Vecsési rendőrök felhívása

Az elmúlt időszak sem volt eseménymentes Vecsésen, a bűncselekmények megelőzése érdekében az alábbiakat tanácsolják a vecsési rendőrök.A Monori Rendőrkapitányság Vecsési Rendőrőrse T. László 50 éves ceglédi lakos ellen folytat eljárást, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. július 26-án a délelőtti órákban Vecsésen több ingatlanban bement és a házakból készpénzt tulajdonított el. A lakókörnyezetben tartott adatgyűjtés eredményeként a vecsési rendőrök a település egyik utcájában intézkedés alá vonták az 50 éves férfit.

T. László a rendőri intézkedés alól kivonta magát és a kerítésen átmászva próbált menekülni a járőrök elől. Az egyenruhások azonban néhány percen belül elfogták, előállították a Monori Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság.

Hazánkban egyre több időskorú válik bűncselekmény áldozatává! Az időskorúak elleni bűncselekményeket – rablás, lopás, betöréses lopás, csalás – többnyire közterületeken és az idősek otthonában követik el. A bűnözők számára az idős, egyedül élő, magatehetetlen emberek és otthonuk kedvelt célpontok. Fontos hogy a szomszédok és a lakókörnyezet nagyobb figyelmet fordítson egymásra.

 


Néhány jó tanács az időseknek:

• Ne higgye el, ha önkormányzat, áramszolgáltató munkatársának magát kiadó
személy pénzt, élelmiszert, fát kíván Önnek átadni, lakásába nem engedje be!

• Amennyiben telefonon keresztül felhívják és rokonnak, ismerősnek kiadva magát
pénzt kérnek Öntől ne higgye el, ne adjon pénzt, azonnal értesítse a rendőrséget!

• Sötétedés után lehetőleg ne menjen egyedül sehova, kérjen kíséretet, inkább tegyen kerülőutat, közlekedjen kivilágított útszakaszon!

• Amennyiben táska vagy csomag van Önnél, azt kezelje úgy, hogy a forgalmas utcán vagy az üzletben ne tudják azt a kezéből kirántani!

• Vásárláskor csak a legszükségesebb összeg legyen a tárcájában!

• Gondoljon arra, hogy az idősek saját maguk engedik be a lakásukba támadóikat, akik hivatalos eljárásra, rosszullétre hivatkozva csapják be az embereket, s aztán a lakásból, amit csak tudnak, eltulajdonítanak. Idegeneket semmilyen körülmények között ne engedjen be a lakásába!

• Kérje meg a szomszédjait, hogy figyeljenek az Ön lakására és az ott történtekre!

• Bankban, postán történő pénzfelvételhez kérjen segítséget, s figyelje meg, nem követik-e hazafelé!

• Feltűnő, gyanús mozgás esetén figyelje meg a gyanút keltő személyt, gépkocsija rendszámát, tegyen azonnal bejelentést a rendőrségre!

A rendőrség elérhetőségei, ahol segítséget kérhet, és bejelentést tehet:

– 107 , 112
– 06-29/410-367 / Monor Rendőrkapitányság /
– 06-29/350-444 / Vecsés Rendőrőrs /

Nevének, adatainak bemondása nélkül is tehet bűncselekménnyel kapcsolatos bejelentést a „TELEFONTANÚ” ingyenes hívható 06-80/555-111-es zöld számán.

A bűnmegelőzés közös érdekünk. Kérjük ön is tegyen érte!

Vecsési Rendőrőrs