Lemondott Vincze Gábor, a VFC vezetőedzője

A szombati, Halásztelek utáni mérkőzést követően Vincze Gábor vezetőedző bejelentette a Vecsési Fc vezetőségének, hogy lemond a vezetőedzői posztról.Igazából a csapat és a klub érdekében döntöttem így, mondta Vincze Gábor, a korábbi válogatott labdarúgó a pestmegyefoci.hu-nak adott interjújában.
Picit úgy éreztem az utóbbi időszakban, hogy akkor teszek jót a csapattal, hogyha azt a nyomást, amit a játékosokra helyezek, picit fellazítom, és átadom a helyem egy másik kollégának. A hétvégi teljesítmény már csak olaj volt a tűzre, de hangsúlyozom, nem ez volt a döntésem oka.

Az első vereség ellenére listavezető volt a csapat, ilyet azért nem gyakran látunk…

Igen, gondoltam is, hogy mindenki ezt fogja firtatni, hiszen kevés edző dönt így, aki az első helyen áll, és a célkitűzéseinek teljes mértékben megfelel. De ennek nem az eredményesség vagy az eredménytelenség az oka, hanem inkább az én gondolkodásom volt az, ami arra késztetett, hogy változtatnom kell.

194252_vincze_gabor_vecses

Mi volt a gond a Halásztelek elleni meccsen?

Az most már mindegy. Rosszul játszott a csapat… Nem azért alakult így, mert kikaptunk, bennem már hetek óta érlelődött ez a dolog. Nem a csapattal szemben, nem a klubbal szemben, hanem a saját elképzeléseimmel kapcsolatosan.. Nem tudtam megvalósítani azt,amit a mérkőzéseken látni szerettem volna..

Hogyan tovább?

Pihenek, átgondolom hogy mit csináltam rosszul, és tanulni fogok belőle.

Hogyan fogadták a játékosok, hogy lemondott?

Ma megyek Vecsésre, és búcsúzom el tőlük. Összességében ez nekem is egy fájó döntés volt, hiszen jó kis csapatot raktunk össze a szakmai stábbal és a vezetőséggel. Egy jó társaságról van szó. Voltak, akik próbáltak lebeszélni erről, de én ezt eldöntöttem.

Szeretném azonban megköszönni a város vezetőinek az elmúlt másfél évet, támogatásunkat, hiszen mindig a csapat mellett voltak. Külön köszönettel tartozom Czibolya Zoltán elnök úrnak, akiben egy nagyon egyenes embert ismertem meg. Természetesen vannak még, akiknek szintén jár a köszönet, létesítmény összes dolgozójának, alelnök úrnak, szurkolóknak, Gendur Laci kollégámnak és akiket kifelejtettem, azoknak is: zárta szavait Vincze Gábor.