Megütötte a kalauzt, két és fél évet kapott

A Monori Járásbíróság kedden tárgyalta annak a férfinek az ügyét, aki két nappal korábban a Monor felé tartó vonaton megvert egy ellenőrnőt.

  

A vádlott, D. K. N. barátnőjével együtt szállt fel a vonatra a Nyugati pályaudvaron vasárnap délután, jegy nélkül. Amikor az ellenőrnő a jegyüket kérte, a férfi azt mondta, kórházi ellátásban részesült, és nincs érvényes jegye, majd elkezdte hangosan szidalmazni a kalauzt, aki felszólította őket, hogy a következő megállónál, Monoron szálljanak le a vonatról.
Péterinél visszatért a kalauz a bliccelők irányába, hogy megnézze, tényleg leszálltak-e. A férfi, aki még mindig a vonaton volt, ekkor dühösen kiabálni kezdett, és az adatait követelte. Egy vonaton tartózkodó rendőr ekkor szolgálatba helyezte magát, és felszólította a férfit, hogy hallgasson el, de az erre még jobban kiakadt, és leköpte az ellenőrt. Az ellenőr gyorsan az arca elé tette a kezét, de a támadó úgy arcon ütötte, hogy elvesztette az egyensúlyát, és az egyik utas ölébe esett.
A dühöngő férfit a rendőr és egy utas fogta le, amíg a rendőrök a monori állomásra nem értek. Kedden a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt ítélte el a férfit. Egyben hatályon kívül helyezték a Miskolci Járásbíróság korábbi döntését, ami 2 év próbára bocsátotta a férfit, így most halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönt kapott és 3 évre eltiltották a közügyektől.