Lebukott egy vecsési büfé a NAV ellenőrzésekor

A NAV ellenőreit is meglepte az a vecsési büfé, ahol se nyugta, se bejelentett alkalmazott nem volt, ráadásul vállalkozást az elhunyt cégvezető nevében vezetik tovább.A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a büfé ellenőrzésekor számtalan hiányosságot tártak fel – közölte Salgó Attila sajtóreferens.
A NAV munkatársai egy vecsési büfé ellenőrzésekor nem kaptak nyugtát és a kassza ellenőrzésekor kiderült, hogy abban megközelítőleg 100 ezer forint bizonylat nélküli többlet található.
Ezen túl az üzemeltetett online pénztárgép kötelező felülvizsgálatát sem végeztették el, valamint a kiszolgálást végző alkalmazottat bejelentés nélkül foglalkoztatta a társaság. A NAV munkatársai megállapították továbbá, hogy a vállalkozás képviselője az év elején elhunyt, és a társaságot egy másik személy irányítja a háttérből.

A cég nem adott be bevallást, de napi szinten 10-15 alkalommal használják a pénztárgépet, ugyanakkor az előzőekből következően még ez sem fedi le a tényleges forgalmat. A szóban forgó vállalkozás egy másik pénztárgéppel is rendelkezik, amit viszont egyáltalán nem használnak.
Az újabb helyszíni ellenőrzés alkalmával megtalálták az inaktív pénztárgépet egy gyáli sörözőben, ahol további szabálytalanságokra bukkantak, ezért a pénzügyőrök az alkoholos italokat lefoglalták.
Egyelőre nem lehet tudni milyen halmazati büntetést kap a vecsési halott büfés helyére beugró pótügyvezető, de aligha ússza meg egy ejnye-bejnyével.
A nyugtaadás elmulasztásáért 500 ezer forint, a feketén foglalkoztatásért szintén ekkora büntetés jár, plusz az elmaradt terhek befizetése, a másik pénztárgép eltüntetéséért is kap valamekkora bírságot a cég, az elmaradt bevallásról – és a meg nem fizetett adókról – nem is beszélve.