Büntetőeljárás indult az óvodások klórmérgezése miatt

Hazaengedték csütörtökön azokat az óvodásokat, akiket előző nap klórmérgezés gyanújával vittek kórházba Vecsésről – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.Összesen tizennégy embert vittek kórházba, közülük nyolc óvodást éjszakára megfigyelésre bent tartották a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban.
Fekete Ferenc, a kórház orvos-igazgatója az M1-nek azt mondta: három gyermek hányt, emellett fejfájás és enyhe légúti panaszok fordultak elő a gyermekeknél. Csütörtökön viszont valamennyien jobban voltak, hazaengedték őket.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta: egy családi ház udvarán kialakított fedett tanuszodához riasztották a hatóságokat Vecsésre, a Kinizsi utcába.

Fotó: Dudás Tamás tű.zls. FKI video

A katasztrófavédelmi szóvivő az M1-nek csütörtökön azt mondta: műszereik nem mutatták ki a klórgázt, de megjegyezte: lehet hogy azért, mert korábban átszellőztették az épületet. A helyszínen a tűzoltók megnézték, milyen anyagokat használnak, milyen technológiai folyamat zajlott le.
Az M1 a tanuszoda üzemeltetőjét is kereste, de ő nem akart nyilatkozni. A megyei kormányhivatal monori járási szakemberei felfüggesztették a tanuszoda engedélyét. Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított – hangzott el a Híradóban.