25 ezer adag heroin egy gyáli lakásban – videó

Négy kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe a rendőrök hétfőn, miután majdnem hat kilogramm heroint találtak egy gyáli lakásban – közölte a rendőrség. A drog értéke 70 millió forint.A közleményben azt írták, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy szerb férfi megbízásából K. István délegyházai és M. Károly gyáli lakos február 1-jén Törökországba utazott, hogy heroint szállítsanak Budapestre továbbértékesítés céljából. A két férfi február 6-án egy alsónémedi telephelyre vitte a kábítószert, ahol pár napig tárolták, majd átszállították M. Károly gyáli lakására, hogy ott felhígítsák, és kisebb adagokra porciózzák.
A rendőrök hétfőn megjelentek M. Károly lakásán, és tetten érték a szerb férfit, valamint M. Károly édesanyját a kábítószer csomagolása közben. A férfi megpróbált elszökni, de a rendőrök elfogták. Szintén a nap folyamán fogták el a másik két gyanúsítottat is.
A házkutatás során majdnem 25 ezer adag heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke mintegy 70 millió forint. Emellett a kábítószer terjesztéséhez használt mérleg és csomagolóeszközök is voltak a helyszínen.
A rendőrök a négy kábítószer-kereskedőt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.