Kétéves a Gyáli Babaköszöntő Program

Idén ünnepli második évfordulóját a Gyáli Babaköszöntő Program, mellyel a fiatal családok gyermekvállalását kívánja támogatni Gyál Város Önkormányzata. Két gyáli édesanya javaslatára valósult meg az ötlet, akik a program részletes kidolgozásában is jelentős szerepet vállaltak.Az első ajándékcsomagok átadását ünnepélyes megnyitó keretein belül Erős József alpolgármester adta át, melyet február 22-én megismételtek.
A Gyáli Polgármesteri Hivatalba azon gyáli újszülöttek kaptak meghívást, akik 2017 januárjában, vagy azt követően születtek. Az egy-két új eszközzel kiegészített babacsomagot idén Pápai Mihály polgármester és Erős József alpolgármester adta át. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Szűcs Lajos, valamint Pánczél Károly országgyűlési képviselők is.

Fotó: Facebook

A támogatás formája egyszeri 15.000 forint értékű támogatási csomag, amely gyermekruházatot és más a gyermek gondozását segítő tárgyakat tartalmaz. Az ajándékcsomagban megtalálható textilpelenka, fürdőlepedő, pártedli, sapka, takaró, body, lázmérő stb.
A csomag részét képezi a Gyáli Babakalauz nevezetű kiadvány is, mely a helyi védőnők, gyermekorvosok elérhetőségeit, rendelési idejüket, az ügyeletes kórházak elérhetőségeit, valamint a gyermekek után járó támogatások, illetve kedvezmények részletes bemutatását tartalmazza.

www.gyal.hu