Zöldhulladék és gallybegyűjtés időpontjai Vecsésen

Idén tavasszal is házhoz menő zöldhulladék és gallybegyűjtést végez a Vecsési Városgondnok Kft a városban.Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. április 25-től folyamatosan a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. zöldhulladék begyűjtést végez a város területén.
A zöldhulladékot kizárólag átlátszó „Vecsési VÁROSGONDNOK NONPROFIT Kft.” felirattal ellátott, biológiailag lebomló műanyag zsákban szállítjuk el.

Április 25-től a vasúttól északra fekvő területen(Felsőtelep és Falu)hetenteegy alkalommal kedden 7 órától, 

a vasúttól délre fekvő területeken(Andrássy, Halmi) hetente egy alkalommal csütörtökön 7 órától szállítják el a zsákokat.

A közterületre való kihelyezés a szállítást megelőző 1 napon belül történhet.

A begyűjtést végző jármű minden utcában csak egyszer megy végig, így a határidőn túl kitett műanyag zsákokat nem áll módunkban elszállítani. Erről a tulajdonosoknak kell gondoskodni, mivel a közterületen nem maradhat. A zsákok megvásárolhatóak 200 Ft-os áron a Városgondnok ügyfélszolgálatán és a Polgármesteri Hivatal portáján.

Kérjük, hogy tartsák be a súlykorlátozást, egy zsákba max. 15 kg zöldhulladék kerülhet!

A zsákba ágakat és kommunális hulladékot, veszélyes hulladékot nem szabad elhelyezni, csak falevelet, levágott füvet, kerti nyesedéket.


GALLYBEGYŰJTÉS

Április első kettő szombatján a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. ingyenes gallybegyűjtést végez a városban. A közterületre való kihelyezést a szállítást megelőző két napon belül lehet megkezdeni.

A gyűjtés két részletben valósul meg:

2017. április 1-én, szombaton 7 óráig a vasúttól északra fekvő területen (Felsőtelep és Falu)

2017. április 8-án, szombaton 7 óráig a vasúttól délre fekvő területen (Andrássy, Halmi telep)

 

Kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a lakóhelyüknek megfelelő időpontban helyezzék ki a gallyakat az ingatlanok elé, ellenkező esetben nem áll módunkban azokat elszállítani.

A gallyak kihelyezésére mindkét szombaton 7 óráig van lehetőségük. A közterületre való kihelyezést a szállítást megelőző 2 napon belül lehet megkezdeni.

A begyűjtést végző jármű minden utcában csak egyszer megy végig, így a határidőn túl kitett gallyakat utólagosan nem áll módunkban elszállítani. Erről a tulajdonosoknak kell gondoskodni, mivel a közterületen nem maradhat.

Az ingatlanok elé kihelyezett gallyakat, vékony ágakat max. 1m-es darabokra vágva szállítjuk el.

Farönköket, tuskókat, gyökereket ne rakjanak ki! Kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a gallyakat KIZÁRÓLAG KÖTEGELVE, kisméretű, hozzáférhető, egymástól elkülönített kézi erővel történő mozgatásra alkalmas kötegekbe rendezve tegyék ki, ezzel megkönnyítve a begyűjtést.

Kérjük, azokat az ágakat, gallyakat, amelyeket nem tudnak kötegelni a zöld hulladékos zsákba helyezzék majd ki április 25-től.

Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.