Bevezetik Vecsésen a házhoz menő lomtalanítást

Vecsés Város Önkormányzata és a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. örömmel tájékoztatja a kedves lakosságot, hogy 2017 tavaszától Vecsésen bevezetésre kerül a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás, ami évi egy alkalommal, díjmentesen a Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán vehető igénybe.A díjmentes házhoz menő lomtalanítást azok a vecsési lakosok vehetik igénybe, akik ingatlantulajdonosként szerződésben állnak a Városgondnokkal és nincs díjhátralékuk.

A lomtalanítás minden évben április 1. és november 30. közötti időszakban, szombati napokon igényelhető. A város a szelektív hulladékgyűjtési körzeteknek megfelelően 4 részre kerül felosztásra (sárga, zöld, szürke és kék körzet).

Így a szolgáltatás következők szerint igényelhető az ingatlanok elhelyezkedése alapján:

  • Sárga körzet – minden hónap 1. szombatja (április 1. és november 30. között)
  • Zöld körzet – minden hónap 2. szombatja (április 1. és november 30. között)
  • Szürke körzet – minden hónap 3. szombatja (április 1. és november 30. között)
  • Kék körzet – minden hónap 4. szombatja (április 1. és november 30. között)
Hogyan működik az új rendszer?

1. Ön eldönti, melyik hónap szombatján kívánja igénybe venni a lomtalanítást. Ingatlanja elhelyezkedésétől függően, a körzetének megjelölt hetének szombatjára megtervezi a lomtalanítást: áttekinti, milyen típusú lomokat, hulladékokat kíván elszállíttatni. Kérjük készítsen listát a hulladékok típusáról!

2. Felkeresi személyesen vagy telefonon a Városgondnok ügyfélszolgálatát, ahol egyeztetik az időpontot, kitöltik a regisztrációs lapot, amelyen feltüntetésre kerül az elszállításra kerülő hulladékok típusa is. (Ez azért fontos, mert csak a regisztrációs lapon szereplő hulladéktípusokat tudja elszállítani a Városgondnok.)

3. Az előre egyeztetett időpontban a hulladékok elszállítása az Ön ingatlanjáról történik, tehát a telekkapun belül, a kapu közelében érdemes összegyűjteni a lomokat. Így azok nem kerülnek ki közterületre. A Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft. munkatársai segítenek az igénylőnek a hulladékok gépjárműbe történő rakodásában. A regisztrációs lap leigazolása után a Városgondnok elszállítja a hulladékot. A szállítás szombati napokon történik 7:30-16:30 óra közötti időszakban.

A szolgáltatás során a kirakott hulladékok maximális mennyisége 2,5-3 m3 lehet. Az elszállítandó hulladékok típusáról kérjük egyeztessen az ügyfélszolgálattal!

Miért kedvezőbb ez, mint a régi rendszer?

– A lakos választhatja meg a lomtalanítás időpontját
– A lomok nem kerülnek ki a közterületre
– Elkerüljük a lomok széthúzásából származó kellemetlenségeket
– Megőrizzük közterületeink tisztaságát
– Megelőzzük a közbiztonsági problémákat

A házhoz menő lomtalanítással kapcsolatos részletes tájékoztatót hamarosan megtekinthetik a Városgondnok weboldalán!

Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.