Emeletes vonatok jönnek a monori vonalra

Megszületett a megállapodás a svájci Stadler Bussnang AG és a MÁV-Start Zrt. között arról, hogy a svájci cég gyártja a magyar vasúttársaság új, emeletes elővárosi motorvonatait.fotó: www.stadlerrail.coom

A Stadler Kiss motorvonatok várhatóan a 100a vonalon (Budapest Nyugati – Kőbánya-Kispest – Monor – Cegléd – Szolnok) fognak először megjelenni, ahol a csíkos ingákat váltják majd. A vonatok csatolhatóak lesznek egymással és a meglévő Flirt egységekkel is, így a Start számára nagy variációs lehetőséget nyújtanak majd, könnyebben lehet a szükséges kapacitásokat kiszolgálni – írta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) a Facebook oldalán.
Az ígéretek szerint nyáron a Balaton déli partján is megjelenhetnek, ahol nem csak a nagy utasszállító kapacitás, de a nagy kerékpárszállító kapacitás is sikerre ítéli a bevetésüket. Az egyik vagon alsó része ugyanis az üléseket kiszedve kerékpárszállítóvá alakítható így akár 72 db kerékpárt is kulturált körülmények között lehet szállítani, és az utascsere ideje is jelentősen rövidülhet.