Elköltözik a ferihegyi repülőgép-múzeum

Néhány száz méterrel odébb költöztetik a ferihegyi Aeropark repülőgép-múzeumot a következő hónapokban. A költözésre azért van szükség, mert a Budapest Airport tovább bővíti a Holiday Parking nevű, hosszú távú parkolóját.Március 23-án megkezdődik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér melletti Aeropark új helyszínének kialakítása, majd a múzeum költöztetése. Az Aeropark a jelenleginél nagyobb és színvonalasabb kiállítóteret kap. A munkálatok idejére a múzeum néhány hétre bezár, nem fogad látogatókat. A magyar repüléstörténetnek emléket állító, muzeális repülőgépeket felvonultató tárlat várhatóan májustól lesz ismét megtekinthető.
A múzeumnak saját, a látogatók számára ingyenesen használható parkolója lesz és a 200-as busznak is új megállót létesítenek az Aeropark előtt.

A múzeumban tárolt repülőgépeket a 31L futópálya végső egyenese alá, a régi repülőtéri bekötő út, a 4-es számú autóút és annak felhajtó ágai által határolt területre, a régi taxi pufferparkoló helyére vontatják át. A repülőgépek átvontatását az éjszakai órákban végzik majd, de ennek időpontja egyelőre nem ismert.

A reptérlátogatások a költözés alatt is folyamatosan indulnak

A népszerű reptéri autóbuszos túráink a költözés ideje alatt sem állnak meg. A találkozási pont és a pénztár az eddigi helyszíntől mintegy 200 méterrel távolabbra, a Holiday Parking bejárata elé kerül március 30-tól. Innen indulnak és ide érkeznek a túrát bonyolító Malév Air Tours autóbuszaink. Vendégeink számára továbbra is a Holiday Parking Lite területén biztosítunk parkolási lehetőséget, két óra parkolás változatlanul ingyenes.