Ha nincs víz, nincs élet – ma van a Víz világnapja

A Víz világnapját 1993 óta minden évben március 22-én tartják. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.A Földön több mint egymilliárd ember nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez. A népességrobbanás eredményeként az elmúlt ötven évben megháromszorozódott a Föld vízigénye. Nem megfelelő már bolygónk édesvízkészletét. A szennyvízelvezetés és szennyvíztisztás, a pazarló vízfelhasználás, az urbanizáció, az iparosodás súlyosan károsítja bolygónk vizeit.
Sajnos, a sós vizek is veszélyben vannak, az óceánokban és tengerekben sok a szemét, de gyakran hallani vegyianyag-szennyeződésről is.A környezetszennyezés, az ökoszisztéma károsodása továbbra is nő, szemét jelentős része műanyag hulladékként kerül a vízbe.
A talajszennyezés is egyre nagyobb károkat okoz a tengeri környezetben. Az ENSZ közgyűlésének döntése értelmében, 1993 óta minden évben március 22-én tartják a víz világnapját. Ezzel szeretnék felhívni a kormányok és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére és a vízkészlet védelmének fontosságára. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

H. Szabó Sándor felvételeiből összeállítás a hazai vizekrőlWarning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2017/03/22/ha-nincs-viz-nincs-elet-ma-van-a-viz-vilagnapja/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19