Bozsik-program Vecsésen

Március 23-án „Focis Ovifesztivált” tartottak a Bozsik-program keretében a vecsési sportpályán. Az MLSZ óvodai országos programjának az a célja, hogy már a legkisebb korosztályt is az egészséges életre, a mozgás szeretetére nevelje, egyúttal biztosítsa a sportoláshoz szükséges optimális feltételeket.A mintegy hetven gyermek részvételével zajló eseményt a Bozsik-program dél-pesti körzetének vezetője, a Halmi Telepi Általános Iskola testnevelő tanára, Varga Ádám szervezte a vecsési sportpályára.

Vecsésen eddig a Mosolyország, a Tündérkert és a Bálint Ágnes Óvoda, valamint a Halmi Telepi és az Andrássy Gyula Általános Iskola csatlakozott a Bozsik-programhoz, melynek lényege, hogy bárhol, bárkinek, bármikor lehet labdáznia, lehetőleg minél több érintésszámmal – foglalta össze Varga Ádám.

A körzet vezetője elmondta, hogy hozzá Vecsés, Gyál és a XVIII. kerület óvodái, általános iskolái tartoznak és intézményenként legalább 10 fővel lehet csatlakozni. Ezt követően az óvónők részt vesznek egy háromnapos „grass roots” („fű gyökerei”) képzésen, majd hetente egyszer labdás foglalkozást tartanak a gyerekeknek. A körzetvezető évente négy alkalommal szervez „ovi fesztivált” számukra. Az iskolák esetében „Suli-Foci” bajnokságot szoktak rendezni.

„Azok a gyerekek, akik eljönnek labdázni, mozogni, elismerésben részesülnek. MINDENKI kap valami kis apróságot: egy müzli szeletet, üdítőt, vagy labdát, oklevelet, érmet. Így érzékeltetjük velük, hogy már azzal is nyertek, hogy részt vesznek” – mondta Varga Ádám.
www.vecses.hu