Káosz a postánál, hivatalos levelek tűnnek el

Felszívódott levelekről, többhetes késéssel kézbesített disznótorosról, félanalfabéta közvetített munkásokról és egyéb rémtörténetekről szólnak a postások sztorijai, aminek az ad apropót, hogy egyre több a panasz a hivatalos levelek kézbesítésével kapcsolatban és nem csak Vecsésen.Januárban már beszámoltunk erről a honlapunkon,hogy levelek tünnek el Vecsésen. Akkor az RTL Híradó forgatott a városban és a Magyar Posta ezt írásban cáfolta, szerintük legfeljebb olyan fordulhat elő, hogy egy-egy napon helyettes kézbesítők dolgoznak.

Súlyos a munkerőhiány a Magyar Postánál. Egyre többen mennek el, egyre kevesebben állnak be dolgozni a Magyar Postához – írta a Népszava.
A felszívódott levelek, a hetek után kézbesített, ehetetlenné vált disznótoros csomagok miatt küldött panaszok mellett egyre gyakrabban jelentkeznek szerkesztőségünkben „házon belüli” rémtörténetekkel postai dolgozók. Különösen a cég Országos Logisztikai Központjában, Budaörsön vannak bajok – szólnak a jelzések – írja a lap.

Ez az a központ, ahová a központi irodákból is kimentek dolgozni a cég vezetői karácsony előtt, akkora volt a fennakadás. A laphoz érkezett levelek tanúsága szerint azóta sem javult sokat a helyzet. Ezekben alacsony bérekről, a munkatársak egyre gyorsuló cseréjéről, félanalfabéta közvetített munkásokról szólnak a panaszok.

A cég lapnak küldött válasza szerint „a logisztikai iparágra általánosságban jellemző, így a Magyar Postára is, hogy a központi régióban és Nyugat-Magyarországon, különösen az országhatárhoz közel, munkaerőhiánnyal küzd, jellemzően kézbesítési, küldemény-feldolgozási területeken, de az egyes postákon, illetve az irányítási szférában megüresedő munkakörök száma is növekszik”. Új dolgozókat állásbörzéken toboroznak, és csoportos tájékoztatókat is szerveznek, de arra nem kaptunk választ, mekkora sikerrel.

A posta azt tanácsolja az állami hivataloknak és a cégeknek, hogy ajánlott levélként adják fel hivatalos küldeményeiket.