Amíg a sofőrök aludtak, kipakolták a kamionokat

Jelentős értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Monori Járási Ügyészség hét férfi ellen, akik felhasították parkoló kamionok ponyváit az M0-s autóút és az M5-ös autópálya melletti pihenőhelyeken, és ellopták a szállított árukat – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.Szabó Ferenc főügyész közleményében azt írta, a vádlottak ismerték az M0-s és az M5-ös melletti, Pest megyei pihenőhelyeket, tudták, hogy magyar és külföldi árufuvarozó cégek kamionvezetői ezekben töltik pihenőidejüket.
Közölte: a vádlottak kihasználták, hogy az autópályák melletti kamionparkolókat senki sem őrzi, így 2014 szeptemberétől 2015 októberéig éjszakánként, amíg a sofőrök a fülkében aludtak, felvágták a pótkocsik ponyváját, bejutottak a raktérbe és onnan különböző árukat loptak el. A saját járműveik mellé, ha szükségesnek érezték, minél nagyobb rakterű gépkocsit béreltek.

Az M0-s Annahegyi, alacskai pihenőhelyénél, Üllő, Vecsés, Inárcs, Szigetszentmiklós térségében található parkolókban követték el a lopásokat. A kamionokból a többi között műszaki cikkeket, járműalkatrészeket, gumiabroncsot, élelmiszert, játékokat, bort loptak el, 30 ezertől 1,5 millió forintig terjedő értékben.
A főügyész megjegyezte: többször előfordult, hogy a vádlottak feltépték a kamion ponyváját, de meglátva a raktérben lévő árut, például paradicsomkonzervet, nem vittek el semmit.
A Monori Járási Ügyészség 41 ügy miatt jelentős értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a hét férfit, akik közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.