Elkezdődött az M4-es gyorsforgalmi út építése

Csaknem negyvenöt kilométeren, két fázisban épül az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd között; a 72 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően erősödik a térség gazdasági potenciálja, javul Tápióság településeinek megközelíthetősége, biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Üllőn, a beruházás alapkőletételén.Hozzátette, 2019 őszére két szakaszban: Üllő és Albertirsa, valamint Albertirsa-Cegléd között épül meg az új 2×2 sávos út, amelyet később autópályává lehet fejleszteni.
Beszélt arról is, hogy 2022-ig több mint 900 kilométerrel bővül a mostani, 1450 kilométeres gyorsforgalmi úthálózat.

Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, egy ország vagy terület versenyképességéhez hozzájárul elérhetősége az ott élő lakosság mobilitása. A kormány arra törekszik, hogy minden megyeszékhely be legyen kötve a gyorsforgalmi hálózatba, és minden meglévő gyorsforgalmi út, autópálya elérje az országhatárt – tette hozzá. Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Pest megyére vonatkozó uniós fejlesztési korlátozások miatt a 4-es út fejlesztése eddig nem indulhatott meg, de 2016-tól a kormány forrást biztosított, és elrendelte a továbbépítések előkészítését.

Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és Szűcs Lajos Pest megyei fejlesztési biztos (b-j) elhelyezi az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszának alapkövét Üllőn 2017. április 28-án. MTI Fotó: Kovács Attila

Az építés 30 kilométeres szakaszon új nyomvonalon halad, egészen Ceglédbercelig, onnantól pedig az eddigi nyomvonal kiszélesítésével. A felszólalók közösen elhelyezték az M4 gyorsforgalmi út Üllő-Cegléd közötti szakaszának alapkövét.