Hatodikos fiú erőszakolta meg évfolyamtársát Gyálon

Az egyik gyáli általános iskolában történt a megdöbbentő eset,  a hatodikos fiú közeledését többször is visszautasította a párhuzamos osztályba járó kislány, de a fiú nem törődött bele, két haverjával megvárta az iskola előtt a lányt.


A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott és a kiskorú sértett Gyálon ugyanannak az általános iskolának a 6. évfolyamos párhuzamos osztályaiba jártak. 2015 decemberében a Facebookon levelezni kezdtek és 2016. február elején a a fiú jelezte a lánynak, hogy le akar vele feküdni.
A fiú az iskolában korábban több alkalommal is nyakon puszilta évfolyamtársnőjét, aki visszautasítva az ajánlatot sőt,néhány nap múlva letiltotta a Facebookon.
A lány elhatározta, személyesen kéri meg a fiút, hogy hagyja békén.
2016. február 9-én megvárta az iskola előtt a fiút, aki a lány  két osztálytársaival odasétált hozzá, majd megkérte, kísérje el őket az iskolájuktól fél kilométerre egy erdőbe. Útközben a lány nem akarta szóba hozni vitájukat a többiek előtt és félt is a fiúktól, ezért ellenkezés nélkül velük ment.
A fiú szándéka ismert volt társai előtt, ahhoz ők segítséget nyújtottak oly módon, hogy kabátjaikat leterítették a földre és őrködtek, hogy ne zavarhassák meg őket. A hatodikos fiú erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a lánnyal, akinek ezzel fájdalmat okozott.
A lány először barátainak majd végül a szüleinek is elmondta a történteket.
Túl a fizikai bántalmazáson a vádlottak a megerőszakolt lánynak súlyos lelki megrázkódtatást is okoztak.
A bírósági vádirat szerint ha tudat alatt a lányban volt is egészséges kíváncsiság az ellenkező nem iránt, akkor is egyértelműen megállapítható, hogy nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni az évfolyamtársával.
A hatodikos fiú bejelentés alapján indult büntető ügyben saját vallomása alapján úgy élte meg, hogy önmaga rosszat nem csinált, nem volt kezdeményező és nem alkalmazott erőszakot.
A fiú pénteken ül a vádlottak padjára a Budapest Környéki Törvényszéken, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják. A másik két gyerek szabadlábon védekezhet – közölte a bíróság.