Szeptemberben lesz a XVII. Vecsési Káposztafeszt

Szeptember 23-24-én lesz a XVII. Vecsési Káposztafeszt. Ezen a hétvégén a látogatók – egyebek mellett – betekintést nyerhetnek a sváb kultúra hagyományaiba, kiderül, hol termett és mekkorára nőtt az ország legnagyobb káposztája, kik főzik a legjobb káposztás ételeket és kik készítik a legízletesebb savanyúságokat.


Megújult honlappal készül tizenhetedik rendezvényére a Vecsési Káposztafeszt. A város legnagyobb gasztrokulturális eseményére már javában zajlanak az előkészületek. A tradicionális ízek mellett, idén is számos verseny színesíti majd a rendezvényt. A Káposztafeszt mottója: “Hagyomány, gasztronómia, kultúra”.

A főzőverseny jelentkezési határideje május 26.

Szeptember 23-ig lehet nevezni az „Ország legnagyobb káposztája” versenyre, és szeptember 22-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a savanyúságversenyre.

A jelentkezés feltételeiről és a rendezvény legfrissebb híreiről a www.vecsesikaposztafeszt.hu oldalon olvashatnak.

Vecsés Város Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat közös programján minden látogató megkóstolhatja a HÍR-es, azaz a Hagyományok Ízek Régiók védjeggyel ellátott savanyúságokat és káposztás ételeket. Bemutatkoznak a vecsési sváb hagyományőrző csoportok, táncegyüttesek, zenekarok, kórusok.

A számos autentikus zenei és táncbemutató mellett, igazi kuriózumként szombaton a Rosmarein Tánccsoport előadja a Strudelessen (Rétesevés) hagyományának tánckoreográfiáját. Vasárnap a szentmisét és a terményáldást követően útnak indul az Ó-plébánia Templomtól a díszes felvonulás a rendezvény fő helyszínére, az Epresbe, ahol főzőverseny, játékos vetélkedő, kézműves kirakodóvásár, német nemzetiségi ruhabemutató és egész napos kulturális program várja a látogatókat.

A rendezvényen a hagyományőrző együttesek mellett közismert előadóművészek is színpadra lépnek.
A rendezvény programsorozatát színesíti továbbá, hogy a fesztivál ideje alatt a Bálint Ágnes Emlékház, valamint a Vecsési Tájház is látogatható lesz.
www.vecses.hu