Tanuszoda és kézilabdacsarnok épül Vecsésen

Több jelentős beruházás is várható Vecsésen, mivel a hosszas előkészítő munkálatokat követően, a kormány fedezetet biztosít egy járási tanuszoda és egy kézilabda munkacsarnok építésére – tájékoztatott Szlahó Csaba polgármester.
A fenti beruházások állami támogatása Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő közbenjárása nélkül, nehezen valósulhatott volna meg.
A kézilabda munkacsarnok a Halmi Telepi Általános Iskola udvarán, a jelenlegi, elhasználódott műfüves pálya helyén épül majd meg, s már kész tervekkel, építési engedéllyel rendelkezik.
A vecsési járási tanuszoda építése szempontjából több helyszín is szóba jöhet, az elkövetkezendő hónapokban választjuk ki a legalkalmasabbat.
Ez a két beruházás újabb jelentős előrelépés mind a város, mind a térség fiatalsága és sportszerető lakossága életében – tette hozzá a polgármester.

A vecsési kézilabdacsarnok látványterve

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem az országban, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.

A beruházások megvalósítására 2018-ban a kormány összesen legalább 16 milliárd 380 millió forintot fordít, ebből:

– 2 milliárd 970 millió forintot tanteremfejlesztés céljára,
– 2 milliárd 970 millió forintot tornaterem-fejlesztés céljára,
– 10 milliárd 440 millió forintot tanuszoda-fejlesztés céljára.
www.vecses.hu