Jön az első hőhullám – visszatér a kánikula

Az átmeneti lehűlés után, a héten napról napra melegszik a levegő és a hónap második felében stabilizálódni is fog a nagyon meleg és száraz idő.A Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn 26 és 30 fok közé melegszik a levegő, kedden és szerdán pedig már 34 fok is lehet és nem is nagyon fog lehűlni a hét második felére sem.
Csütörtökön a nyári melegben elsősorban délnyugaton frissíthetik helyenként futó záporok, zivatarok a levegőt, máshol száraz időre készülhetünk. Pénteken záporok, zivatarok érkezhetnek többfelé, a szél is feltámad, de az ország nagy részén 30 fok fölé melegszik a levegő.
Esténként 11 és 18 közötti szintig hűl csak le a levegő.

A Severe Weather vizualizációján látszik, hogy az egész térséget, sőt Európát leuralja a hőhullám a következő 10 napban. Az oldal meteorológusai egyenesen azzal számolnak, hogy minden idők legforróbb júniusa is kikerekedhet ebből Közép-Európában:

 Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2017/06/19/jon-az-elso-hohullam-visszater-a-kanikula/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19