Új bölcsőde épül Vecsésen

Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések, térségünkben Vecsésen és Maglódon új bölcsőde épül, Üllőn és Gyömrőn a meglévő óvodákat fejleszthetik az önkormányzatok.Összesen 5.1 milliárd forintból épülhetnek új bölcsődék és óvodák Pest megyében, erről döntött a Pest Megyei Közgyűlése a legutóbbi ülésén.
A vissza nem térítendő támogatásokból térségünk települései is a nyertesek között vannak, közel 1 milliárd forintból kezdődhetnek óvoda- és bölcsődeépítési, illetve felújítási munkálatok Vecsésen, Üllőn, Maglódon és Gyömrőn.

A felhívásra helyi/nemzetiségi önkormányzatok és társulásaik, egyházak, civil szervezetek, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és önkormányzati többségi tulajdonában lévő vállalkozások pályázhattak.

Szlahó Csaba polgármester a vecsési szakrendelőben tartott Semmelweis-napi ünnepségen jelentette be, hogy Vecsés egy új bölcsőde építésére 335 millió forintot nyert.
Maglódon is új bölcsőde épülhet 400 millió forintból, Üllőn a Pitypangtól Bóbitáig Óvodát 48 millió forintból fejlesztheti az önkormányzat, Gyömrő pedig 147 millió forintot nyert a pályázaton a város óvodáinak fejlesztésére.