Késnek a vonatok Budapest és Cegléd között

Biztosítóberendezés hibája miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd vasútvonalon.


Kőbánya-Teher pályaudvarnál meghibásodott a biztosítóberendezés, a vonatok itt csak lassabban haladhatnak.
A Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatok menetideje 50-70 perccel is meghosszabbodhat.
A vonattorlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében a délutáni monori személyvonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből.
Az utasok a vonalon közlekedő zónázó vonatokkal utazhatnak – közölte a Máv.

FRISS (18.00 óra)
Tovább növekedtek a késések a Budapest–Cegléd vonalon, mert kiderült, hogy Kőbánya-Teher pályaudvarnál ismeretlenek megrongálták a berendezés kábeleit. Vizsgálatot tartanak, a helyreállítás is elhúzódik. Hétfő este az arra utazók jelentős késésekkel számoljanak.Szerdán napközben érvényesek a korlátozások
Frissítés 2017.09.06-án 5.00 órakor:
Kőbánya-Teher pályaudvaron a vasúti biztosítóberendezés helyreállítását szerdán napközben is folytatják a vasúttársaság műszaki szakemberei, ezért korlátozásokra kell számítani a Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatjáratoknál.
A monori elővárosi vonatok ideiglenesen ma is kimaradnak a menetrendből. Az utasok a zónázó vonatokat vehetik igénybe. A lajosmizsei vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, onnan fordulnak vissza. A Nyugati pályaudvarról Kőbánya-Kispestre a lajosmizsei vonatokhoz az InterCity vonatokkal juthatnak el. A Budapest–Cegléd–Szolnok, a szegedi és a lajosmizsei vonalon hosszabb menetidővel kell számolni. Néhány távolsági járat kerülő útirányon át, Budapest–Újszász–Szolnok érintésével közlekedik.