Megújulnak a vecsési iskolák – videó

Vecsés mind a négy iskolájában jelentős beruházások történtek az elmúlt hónapokban – tájékoztatott Szlahó Csaba polgármester. Korszerűsítették az Andrássy Gyula Általános Iskolát. Új sport- és játszóudvart alakítottak ki a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában. A Halmi Telepi Általános Iskola bővítése, valamint a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium szigetelése pedig még folyamatban van.
Megszépült az Andrássy Iskola

Új külsővel várta a diákokat az évnyitón az Andrássy Gyula Általános Iskola, ahol a nyár folyamán kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és színezték a falakat, illetve a napelemek elhelyezése mellett a tető teljes körű javítása is megtörtént. Az elmúlt két év alatt összességében mintegy 240 millió forintot költött az önkormányzat az épületre. Ez 126 millió forint pályázatból és körülbelül ugyanennyi önerőből tevődött össze – mondta el Szlahó Csaba polgármester a tanévnyitón. Az elmúlt két évben az épületgépészetet teljes körűen felújították és megkezdték a vizesblokk átépítését is – tette hozzá.

 

 

Az önkormányzat által meghirdetett pályázat során a gyermekek is aktívan részt vettek az Andrássy Iskola új arculatának kialakításában. „Nagyon jó ötleteket küldtek a diákok. Az épület színére is tettek javaslatot és a Toldy Ferenc utcai homlokzatra majd egy kép kerül sötét árnyalatokkal” – tájékoztatott a polgármester, majd hozzátette, hogy az iskola előtti Erzsébet tér is megújult. Új díszburkolat, járda, padok és fásítás tette még szebbé a tavaly korszerűsített játszótér és a templom környékét.Új udvara lett a Grassalkovich Iskolának

Az évzárón még aszfaltburkolat – az évnyitón pedig már a legmodernebb gumiburkolattal ellátott játszóudvar fogadta a diákokat a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában. A beruházást az intézmény fenntartója, a Német Nemzetiségi Önkormányzat végezte el a közbeszerzést követően, mintegy 60 millió forintból.

 

 

„Az elmúlt két évben az iskola közvetett és közvetlen környezetére Vecsés Város Önkormányzata összesen mintegy 200 millió forintot fordított. Beleértve a szomszéd lakóház megvételét, az egykori Czifra csárda épületének felújítását, az új gyalogátkelőhelyet és a kis Epres játszóterét” – tette hozzá Szlahó Csaba. A számos eseménynek helyet adó tornateremre idén 3,2 millió forintot költött az önkormányzat, ahol új lámpákat is kihelyeztek.


Szigetelik a Petőfi Iskolát

Jelenleg is tart a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tornatermének tető- és homlokzati szigetelése – folytatta a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy jövőre a főépület rekonstrukciója következik. Az idei beruházás az iskolát fenntartó Váci Egyházmegye és az Önkormányzat közös finanszírozásából, összesen mintegy 33 millió forintból valósul meg.

 

„Az elmúlt időszakban vis maior keretből 4,5 millió forintot költöttünk karbantartásra az intézményben. Ezt az összeget az általános javításokon túl – többek között -, elektromos munkák elvégzésére, burkolásokra és csőtörés elhárítására fordítottuk” – mondta Szlahó Csaba.


Épületbővítés a Halmi Telepi Iskolában

Mintegy 140 millió forintból, 400 négyzetméterrel bővül a Halmi Telepi Általános Iskola, ahol négy tantermet és vizesblokkot alakítanak ki az új épületszárnyban – tájékoztatott a polgármester, majd hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban számos felújítás zajlott az intézményben. „10,5 millió forintból megújult a tornatermi tanári mosdó, konyhai eszközöket vásároltunk, elektromos munkálatokat végeztünk, részlegesen akadálymentesítettük a főbejáratot, felújítottuk a tetőszerkezetet a már meglévő épület egy részén és leburkoltuk az udvari színpadot.”

 

 

A polgármester kifejtette: „Rendkívül fontos számunkra, hogy a diákok megfelelő körülmények között tanulhassanak. Ezeket a beruházásokat hosszú előkészítő munka előzte meg, és bízunk abban, hogy mindenki megelégedését szolgálják majd”.
www.vecses.hu

Szlahó Csaba polgármester a Vecsési Andrássy Telepi Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának: