Falfestési pályázatot hirdetett a MÁV

„Színezd újra! Alkotói Napok 2017” címmel hirdetett falfestési pályázatot a MÁV 10-16 éves tanulók és kísérőtanáraik számára. A vasúttársaság honlapján is közzétett pályázati felhívás szerint a gyermekek alkotásaikkal színesíthetik két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróinak falfelületeit.A közlemény szerint a kísérleti jelleggel meghirdetett pályázat célja a figyelemfelhívás és a közvélemény formálása, az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazóközönség számára. A MÁV négy gyalogos aluljárójának falfelületein kínál helyet egyedi, művészi értékű (nem graffiti) alkotások számára.

A pályázatra legfeljebb 15 fős, általános és középiskolai csoportok jelentkezését várja a vasúttársaság. Pályázni méretezett, színesben elkészített látványtervvel lehet. A beérkezett pályaműveket aszerint értékeli a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a falfelületek dekorálására.

Gyömrői aluljáró Fotó: Ábrahám Tamás

A MÁV a beérkezett pályaművek rangsorolását követően a kivitelezést a rendelkezésre álló mintegy 510 négyzetméter erejéig engedélyezi. Az engedélyezett terveket október 13. és november 13. között vasútbiztonsági felügyelet mellett festhetik fel a gyermekek. A festéshez szükséges eszközöket a MÁV biztosítja.

A pályázat sikeressége esetén tavasszal további aluljárók festésére szóló felhívás várható.

A kijelölt állomások – Kőbánya felső, Hűvösvölgy (Gyermekvasút), Monor, Füzesabony – aluljáróinak dekorációs festésére benyújtott pályázatokat 2017. október 8-án 24.00 óráig várja a vasúttársaság.
A pályázati kiírás és további információ elérhető a www.mavcsoport.hu/aluljarofestes címen.