Ismét “Finn módszeres” razzia volt Vecsésen

A “Finn módszeres “rendőri ellenőrzés célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése és a közúti balesetek megelőzése volt, egy embert el is kaptak a rendőrök.A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya úgynevezett „finn módszeres” ittasság ellenőrzést hajtott végre Vecsésen 2017. október 3-án.
A módszer lényege, hogy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrrel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek. A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni.


Az akció során a rendőrök igazoltattak egy gépjárművel közlekedő budapesti férfit, akinek ellenőrzése során megállapították, hogy őt a Budapesti Rendőrfőkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság a járművezetéstől 2018. május 3-ig jogerősen eltiltotta. A járőrök a férfit a Monori Rendőrkapitányságra előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, amely miatt a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.