Vonattal ütközött egy autó Vecsésen

Akár 60-120 perccel hosszabb is lehet a menetidő a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon, mert egy személyvonat gépkocsival ütközött Vecsés és Üllő között szombaton kora reggel.Szombaton nem sokkal 6 óra előtt Vecsés és Üllő között egy Záhonyba tartó személyvonat egy fény- és félsorompóval biztosított átjáróban gépkocsival ütközött.
Személyi sérülés nem történt, a baleset bekövetkezésekor a sorompó jól működött. A hatósági helyszínelés idejére mindkét vágányt lezárták.
A fővárosi hivatásos tűzoltók darut kértek a forgalmi akadályt okozó jármű elmozdításához.

A műszaki mentés előre láthatóan elhúzódik, ezért Vecsés és Üllő között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A monori elővárosi vonatok ideiglenesen kimaradnak, helyettük igénybe vehetőek a zonázó járatok, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A távolsági vonatok egy része kerülő útirányon, Budapest–Újszász–Szolnokon keresztül közlekedik.
.

Kakucsi úti vasúti átjáró

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Vonatinfó alkalmazásban, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

FRISS:

Befejeződött a helyszínelés és a műszaki mentés Vecsés és Üllő között így újra mindkét vágányon elindulhatott a vonatforgalom. Várhatóan délre áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a szegedi vonalon.