Jövőhéten megérkezik az igazi tél

Sarkvidéki levegő érkezik az ország fölé, amely a mediterrán nedvességgel keveredve szerdától már síkvidéken is havazást okozhat az előrejelzések szerint.Szerdától gyökeresen megváltozhat időjárásunk, Közép-Európát ugyanis sarkvidéki eredetű légtömeg veszi célba. A lezúduló hideg a Földközi-tengeren várhatóan több mediterrán ciklon létrejöttéhez is hozzájárul majd, mely nagy mennyiségű nedvességet szállíthat a Kárpát-medencébe.

A száraz, hideg, valamint a nedves, de meleg légtömegek keveredése ideális táptalajt nyújthat az idei első síkvidéki havazásnak, ugyanakkora halmazállapot és a várható hóvastagságok egyelőre még bizonytalanok.

Az Időkép előrejelzésében emiatt konkrét értékek helyett egyelőre a csütörtökig kialakuló hótakaró valószínűségét mutatjuk meg.Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2017/11/26/jovoheten-megerkezik-a-tel/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19