Tűz elől menekítették a lakókat Vecsésen

A vecsési rendőrök vették észre a lángoló házat Vecsésen, amelynek közeléből több lakót is kimenekítettek és egy esetleges robbanást is megakadályoztak.A Vecsési Rendőrőrs járőrei 2017. december 20-án, éjjel 1 óra körül észlelték, hogy a Vigyázó Ferenc utcában lévő egyik ház hátsó részéből lángok csapnak fel – írta a police.hu. Egy földszintes családi házban csaptak fel a lángok mintegy negyven négyzetméteren. Ezt látva haladéktalanul értesítették a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársait, egyúttal az ingatlan kertkapujához siettek, amelynek túloldalán egy idős nő állt. A hölgy elmondta a rendőröknek, hogy nem tud kijutni az utcára, mert a kapu zárva van, kulcsát nem találja, az égő lakrészben pedig egy gázpalack is van.

A járőrök ezt követően a kapun átmásztak és a kapuvas eltávolítása után az utcára menekítették az idős nőt a tűz közeléből. Ezzel egyidőben a szomszédos ház lakóit is figyelmeztették a veszélyre, az ott lakókat, valamint az ott lévő gázpalackokat is biztonságos távolságba vitték a lángoló épülettől, figyelemmel egy esetleges robbanásveszélyre a tűz tovább terjedése esetén.

Az időközben helyszínre érkező katasztrófavédelem munkatársai az égő lakrészből kihozták az ott lévő gázpalackot, majd a tüzet eloltották, a mentőszolgálat munkatársai pedig az idős nőt kórházba szállították.
Fotók:Schultz László tű.ftőrm. / FKI Videoszolgálat