Felújítás miatt részlegesen bezár a Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztálya

Felújítás miatt január 12-től részlegesen, majd február közepétől teljesen bezár a Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztálya.December elején döntött a kormány arról, hogy a Dél-Pesti Kórház egy rendkívüli, összesen 125 millió forintos pénzügyi támogatást kap a sürgősségi betegellátási részlegek felújítására. Ebből az összegből a kórház vezetése nem csak korszerüsíteni, hanem bővíteni is szeretné az osztályt, amelynek a forgalma óriásira növekedett, napi 90-110 beteget látnak el a nap 24 órájában.

A munkálatok első fázisában – előreláthatóan 2018. január 12-én 18 órától 2018. február közepéig – az intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztálya a sürgősségi kritikus és sürgős esetek, a KÁNY által az intézménybe irányított betegek, valamint a detoxikálást igénylő, továbbá az alap ellátási területen kívüli betegek egészségügyi ellátását nem tudja vállalni.

A munkálatok második fázisában – előreláthatólag 2018. február közepétől a kivitelezési munkák befejezéséig – a kivitelezési munkálatok átfogó jellegére tekintettel, az intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztálya működését kénytelenek teljes egészében szüneteltetni – tájékoztatott Ralovich Zsolt főigazgató.

A második fázis pontos idejéről és az időszakban érvénybe lépő betegfogadási rendről a későbbiekben értesítjük a lakosságot.