Lebontották a Vecsés-Kertekalja vasútállomás épületét – videó

Tavaly év végén a MÁV lebontotta a Vecsés-Kertekalja vasútállomáson lévő romos állapotú utasváró épületet, egyelőre egyeztetések várhatóak, hogy mi és mikor épül a helyére.


A Vecsési Magazin szerkesztősége arról érdeklődött a MÁV-nál, hogy miért volt szükség a Vecsés-Kertekalja vasútállomáson az épület lebontására, terveznek-e oda új várótermet és milyen felújításokra lehet számítani a nagyállomással kapcsolatban.

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága válaszlevelében az olvasható, hogy a Vecsés-Kertekalja megállóhelyen a rossz műszaki állapotú, vasútüzemi szempontból kihasználatlan épület bontását a kulturált környezet kialakítása érdekében – az önkormányzat egyetértésével – bontották le.

Fotó: Facebook

“Új épület nem szerepel a fejlesztési tervekben. A felszabadult terület hasznosításáról (pl.: P+R parkoló vagy egyéb utaskiszolgáló létesítmény – esőbeálló) egyeztetések várhatóak az Önkormányzat és a MÁV között. Vecsés-Kertekalján a MÁV-START vállalkozó közreműködésével partneri pénztárat üzemeltet, a jegykiadás telepített konténerből történik. A pénztár nyitva tartása a honlapon meghirdetettek szerint alakul (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vasutallomas/vecses-kertekalja). A pénztáron kívül jegykiadó automata biztosítja a vasúti jegyváltást. Az automata a Budapest felé közlekedő vonatok peronján található.”

A nagyállomást illetően a MÁV az alábbi tájékoztatást adta:

„A vecsési állomás épületén 2017-ben több munkálatot is elvégeztek. Kifestették a várótermet, falburkolatot készítettek, megjavították a nyílászárókat és a kerítést, rámpával váltották ki a bejáratnál lévő szintváltást, illetve homlokzat-színezés, tető-karbantartás is történt.  A homlokzat és tető karbantartás műszaki átadás-átvételi eljárása még folyamatban van. Az állomáson utastájékoztató táblákat is elhelyeztek.” – olvasható a MÁV válaszában.

 

A vasútállomásokkal kapcsolatban a műsor megkérdezte Szlahó Csaba polgármestert is.

A polgármester többek között elmondta, hogy a kisállomás épülete helyére egy olyan beállót terveznek építeni, amely a vonatra várakozás ideje alatt  – kultúrált környezetben – megvédi az utasokat az időjárás viszontagságaitól. A további fejlesztésekkel kapcsolatban pedig kezdeményezni fogják a MÁV-val az egyeztetések folytatását.

Az interjú teljes egészében itt megtekinthető:

 
www.vecses.hu