6. Gyáli Böllérverseny

Február 10-én, immár hatodik alkalommal rendezi meg az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a Gyáli Böllérversenyt, idén azonban új helyszínen, a víztorony melletti területen.

 A verseny a korábbi évekhez hasonlóan reggel 7 órakor kezdődik, így aki kíváncsi, hogyan zajlik pontosan egy igazi disznóvágás, annak érdemes korán kelnie, hiszen egyből tizenkettőt is megtekinthet egy füst alatt. A verseny során a csapatok a helyszínen szúrják le az állatokat, majd kezdetét veszi a feldolgozás és a hagyományos ételek készítése.

Eddig 12 csapat jelezte részvételi szándékát, akik között szerepelnek határon túli versenyzők is. Kibédről, Gyál testvértelepüléséről érkezik egy kisebb delegáció. A délvidékről és felvidékről is érkeznek csapatok, akik évek óta részt vesznek az eseményen. A versenyre korlátozott számban még várnak csapatokat a szervezők, a részletes versenykiírás itt olvasható.

A nézőként kilátogatóknak idén is lehetőségük lesz disznótoros ételeket, italokat vásárolni a büfében, illetve az árusoknál. A délután folyamán Kalocsai Zsuzsa és Egyházi Géza operett műsorát tekinthetik meg, amelyre előre láthatólag 14 órakor kerül majd sor. A versenyt 15 órakor az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak átadása zárja.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
www.gyal.hu
 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2018/02/03/6-gyali-bollerverseny/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19