Éjszaka is közlekedhet a 200E busz

Egész nap közlekedtetné a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre járó, 200E jelzésű buszt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a módosítással kapcsolatban társadalmi egyeztetést kezdeményezett a közlekedési társaság.A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a légitársaságok március végi menetrendváltásához igazodva és ahhoz kapcsolódva – együttműködve a repülőtér üzemeltetőjével, az utazási igényekhez igazított menetrendet tervez bevezetni, valamint további jegykiadó automaták kihelyezését tervezi a belváros több helyszínén.

A repülőtér jobb éjszakai kiszolgálása érdekében a BKK a 200E autóbuszt éjjel-nappal tervezi közlekedtetni, kiváltva ezzel a mai 900-as járatot. A jelenlegi kora hajnali és késő éjszakai közlekedési rendet kiterjesztve, az M3-as metró (és az M3-as pótlóbusz) üzemszünetében – egész éjjel – a 200E autóbusz Liszt Ferenc Airport 2 és a Határ út M között közlekedik, jobb átszállási kapcsolatot biztosítva a belvárost érintő járatokkal.
A repülőtér és a dél-pesti térség közötti eljutási lehetőséget a BKK a Csévéző utcánál a 980-as járattal történő átszállási kapcsolat kialakításával biztosítja.
A 200E járatot mindkét irányban megállítaná a BKK Pestszentlőrinc vasútállomás (átjáró) megállóban, bővítve ezáltal Erzsébettelep közösségi közlekedési kapcsolatát, és emelve a szolgáltatás színvonalát.
A közlekedésszervező február 16-ig várja az észrevételeket a http://bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-liszt-ferenc-repuloter/ weboldalon.