A hétvégén nyit a gyáli tanuszoda

Nyílt hétvégével és a hétvégén kedvezményes belépőjegyekkel megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Gyáli Járási Tanuszoda.Véget ért a próbaüzem, így február 10-étől mindenki számára látogathatóvá válik a Gyáli Járási Tanuszoda. Mint arról korábban beszámoltunk, az uszoda átadási ünnepsége 2017. november 22-én megtörtént, az uszoda azóta tesztüzemben működött, ugyanis a hivatalos eljárás szerint vizsgálták a szakemberek a vízminőséget. Mostanra ezek a vizsgálatok lezárultak, és mivel mindent rendben találtak, így a létesítmény hivatalosan is megnyithatja kapuit a város és a járás lakossága előtt.

Február 10-én szombaton és 11-én vasárnap 8.00 – 18.00 óra között kedvezményes árakkal várják a látogatókat.
A város honlapján megjelent közleményben felhívják az úszni vágyók figyelmet, hogy az uszoda egyidejű terhelhetősége 96 fő, amennyiben a bent tartózkodók ezt a létszámot elérik, onnantól csak a kilépések arányában tudják a látogatókat beengedni.

Február 12-től pedig a hivatalos árjegyzék szerint lehet látogatni az uszodát, ahol egy 25 méteres, hatpályás úszómedence (1.9 m mély, vízhőfoka 26-28°C)  és egy 10×6 méteres tanmedence (0.8 m mély, vízhőfoka 30-32°C) átt az úszók rendelkezésére.

A nyitvatartás hétfőtől péntekig 8.00 órától 20.00 óráig tart, de érdemes figyelembe venni, hogy hétköznap a lakosság részére 16.00 órától 20.00 óráig lesz látogatható a létesítmény, ugyanis 8.00 órától 16.00 óráig az iskolás csoportok úszás oktatása zajlik.

Szombaton és vasárnap 8.00 órától 18.00 óráig viszont mindneki használhatja az uszodát, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben, de az üzemeltető ígérete szerint fenntartanak szabad pályákat is.

Sajnos a reggeli órákban 8.00 óra előtt egyelőre nem lesz nyitva az uszoda, de a vezetőség tájékoztatása alapján, amennyiben igény mutatkozik rá a lakosság részéről, történhet változás ez ügyben. Ezt jelezni kell a helyszínen.

Fontos, hogy az uszoda zárása előtt fél órával mindenkinek el kell hagynia a medencéket, ezt érdemes figyelembe venni és ennek tudatában tervezni az érkezést. Mint minden uszodában, így itt is kötelező az úszósapka és a papucs használata, ezeket ne felejtsük otthon, mert a helyszínen nem tudunk bérelni.
www.gyal.hu