Kínai Holdújév Fesztivál lesz Vecsésen – videó

Február 25-én Vecsésen rendezi meg a Kínai Holdújév Fesztivált a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület. Az eseményen lesz kézműves vásár, origami hajtogatás, hagyományos kínai orvoslás, kínai opera és teaház is. A rendezvény minden programja ingyenes.

 

A holdújév a kínai nemzet fontos ünnepe. A tavasz és egyben az új év kezdete, két célt szolgál: egyrészt alkalom arra, hogy a nagycsaládok tagjai összegyűljenek, megajándékozzák és jókívánságaikkal elhalmozzák egymást. Másrészt pedig ilyenkor kell elbúcsúztatni az óévet, megszabadulni annak ártalmaitól, illetve ilyenkor lehet jó szerencsét biztosítani az új évre is. A kínai horoszkóp szerint 2018 a KUTYA éve lesz, mely magával hozza a lenyugvás és megbékélés lehetőségét is.

A február 25-én városunkban rendezendő fesztiválról az egyik szervező, Nagy Gyula, a Bálint Ágnes Kulturális Központ munkatársa nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorában.


www.vecses.hu
 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2018/02/16/kinai-holdujev-fesztival-lesz-vecsesen-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19