Új kerékpáros sportegyesület alakult

Ambiciózus célokkal vág neki az évnek a januárban alakult Team Sunvelo SE, amelyet a térségben élő amatőr sportolók alapították az országúti kerékpározás népszerűsítése érdekében.Az alapító Strobl Tamás elnök elmondta, régi álma volt, hogy létrehozzon egy baráti társaságot, melynek minden gondolata megmozdulása a kerékpározáshoz kapcsolódik! A negyedik X körül többen úgy gondoltuk csináljunk végre valami fontosat, hasznosat, ami nem csak a szűk környezetünknek, hanem akár egy egész térségnek a javára szolgál.

Ezért alapították a sportegyesületet, mert lehetőséget szeretnének biztosítani a térségben élő amatőr kerékpárosoknak ahhoz, hogy egyesületi formában versenyezhessenek. Segítséget szeretnének nyújtani minden amatőr sportolónak a versenyekre való felkészülésben és az azokon való részvétel közös megszervezésében.
Segítenek az edzéstervek összeállításában, közös edzéseket is tartanak, és szívesen megosztják amatőr sportolóként szerzett tapasztalataikat.
Terveik között szerepel továbbá egyesületi versenyek szervezése is.
A Facebookon megtalálható csoportjuk fórumot biztosít a tagok számára, ahol a tagok megoszthatják egymással tapasztalataikat.

A csapatbemutató sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Team Sunvelo SE  tagjai már eddig is részt vettek sporteseményeken.
Az alapító tagok közül többen szerepeltek már jó eredményekkel hosszú távú amatőr kerékpárversenyeken és rendszeres indulói a gyömrői szervezésű  Tour de Gyömrő országúti mezőnyversenynek is.
Az egyesület bejegyzése még folyamatban van a cégbíróságon, ezért nem szerepel eddig az MKSZ taglistáján.

2018-ban több országos és külföldi szervezésű versenyen is indulnak, a többi között a Tour de Pelso Balaton kerülő országúti mezőnyversenyen és a Hungaroringen megrendezendő 24 órás kerékpárversenyen. A tervek szerint itt csapatban fognak indulni az egyesület versenyzői.
Az osztrák szervezésű Fertő-tó kerülő maratonon is indulnak néhányan az egyesületből, illetve tervben van az ausztriai Attersee körüli King of the Lake versenyen is való indulás, ahol több kontinentális csapat is részt szokott venni.

Kiemelten fontos az egyesület számára a kerékpáros utánpótlás nevelés, amelyhez hamarosan várják a kerékpározni szerető gyermekek, fiatalok jelentkezését is. Tervek között szerepel a hétvégi közös családi bringatúrák szervezése és a környékbeli látnivalók kerékpártúrákkal való felfedezése.
A későbbiekben szeretnének a térség kerékpáros infrastruktúra fejlesztéseihez is hozzájárulni javaslataikkal, tanácsaikkal.

Az egyesületet a kezdetektől támogatja két nemzetközi cég is, a sportszemüvegeket és kerékpáros sisakokat gyártó a olasz Rudy Project, illetve a High5 minőségi étrend kiegészítőket gyártó angol vállalat.
Több magyar vállalkozás is támogatásáról biztosította a csapatot, a Bahama fürdőruhákat gyártó Bahama Collection, a 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás a Beauty Fashion, amely azért jött létre, hogy segítsen a molettebb testalkatú hölgyeknek igényesen öltözködni.
Az iratkezelési és iratrendezési a piac egyik régi, megbízható, stabil szakmai tapasztalattal rendelkező cége a Dotko-dok Kft.
A versenyzők kerékpárjainak szervízelését és felkészítését Budapest egyik legprofibb kerékpárszervize a Bikepont tulajdonosa Pálmai Zsolt vállalta, hogy azok mindig minden körülmények között tökéletesen működjenek.
Honlapunk, amely a térség legolvasottabb hírportálja is támogatja az egyesületet, a jövőben rendszeresen beszámolunk majd a csapat fejlődéséről, sikereiről.

A csapathoz jelenleg emailben lehet jelentkezni: team.sunvelocycling.hungary@gmail.com