Megkapta az építési engedélyt a Ferihegyre tervezett parkolóház és a Cargo City

Több mint 10 éve tervezett beruházás valósulhat meg a repülőtér parkolási gondjainak megoldására és megkezdődhet Vecsés hatrában a régóta tervezett Cargo City építése is.Kiadta az ütemezett építési engedélyt a Budapest Airport Zrt. részére egy új parkolóház létesítésére Budapest Főváros Kormányhivatala – írta meg elsőként az airportal.hu.

A hirdetmény szerint az építési engedély egy új parkolóház építésére, valamint abban négy felvonó berendezés létesítésére szól, a repülőtér kettes termináljára.
A Budapest Airport Zrt. még 2003-ban hirdetett meghívásos tervezési pályázatot „Multifunkciós parkolóház a Ferihegyi Repülőtér 2 termináljának közúti előterén” címmel, amelynek már akkor kiválasztották a nyertes pályázatát. Arról ugyanakkor nincs információ, hogy a 14 évvel ezelőtti pályázat nyertes terve valósul-e meg, vagy a reptérüzemeltető újabb terveket készíttetett.

Kezdődhet a Cargo City építése

A kormányhivatal honlapján közzétett másik hirdetmény szerint a Budapest Airport az új Cargo City Handling raktár és iroda épület építésére, valamint abban 3 db gépészeti felvonó berendezés létesítésére, továbbá a kapcsolódó épületek építésére vonatkozó ütemezett építési engedélyt is megkapta 2018. március 13-án.
A Cargo City építési engedélye a Vecsés, 072/55 helyrajzi számú ingatlanra vonatkozik, ahol a hirdetmény hét különböző számú régészeti lelőhelyet is megnevez.

A hirdetmények szerint a parkolóház és a Cargo City Handling raktár és iroda épület létesítése a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztéséhez kapcsolódó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásként kapta meg az építési engedélyt.