Letették az új bölcsőde alapkövét

Március 26-án letették az újabb vecsési bölcsőde alapkövét, mely a Damjanich u. 34. szám alatt épül meg a Semmelweis Bölcsőde tagintézményeként. Az új bölcsőde 763 m2-es lesz, 4 csoportszobával, sószobával, modern, jól felszerelt melegítő konyhával és egy közel 1600 m2-es játszóudvarral, melyhez 11 parkolóhely és 10 kerékpártároló is tartozik majd.Vecsés Város Önkormányzata 2016. május 30-án nyújtotta be az új bölcsőde építési pályázatát a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A pályázat 100%-os támogatási intenzitás mellett 335,18 millió Forint állami támogatásban részesült.

A pályázat előkészítése alatt végzett felmérés során több mint száz kisgyermekes, illetve várandós szülő jelezte szándékát a bölcsődei szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban. A fejlesztés célja a város bölcsődei ellátási igényeinek kielégítése, valamint a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése.

Az építkezést egy komplex eszközbeszerzés egészíti ki, mely a működéshez szükséges bútorokat, használati eszközöket, játékokat foglalja magában. Az épület földszintes beépítésével jól illeszkedik a kertvárosi környezethez és azzal, hogy a város déli részén épül meg területileg kiegyenlíti és jól kiegészíti a már meglévő bölcsődei ellátást.

A bölcsőde kivitelezői szerződését 2018. március 8-án ünnepélyes keretek között írták alá a Vecsési Polgármesteri Hivatal dísztermében. A kivitelezési munkálatok 2018. március 19-én kezdődtek el és várhatóan idén októberben zárulnak.
www.vecses.hu