Vecsésen bukkant fel a halottnak nyilvánított nő

Egy budapesti nőről hét éven keresztül nem tudott senki. Miután holttá nyilvánították, a lábán lánccal és lakattal találták meg Vecsésen.A nő 2010-ben tűnt el, a rendőrség 2010 decemberétől eltűnt személyként körözte. Hat évvel később a bíróság a nőt holttá nyilvánította. Fél évvel később – 2017 júniusában – viszont az asszony újból felbukkant, Vecsésen, egy élelmiszer üzletnél vették észre a “szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt ” nőt, aki egy kukákban turkált. “Lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott” – írja az Index.

Nyomozás indult, és kiderült, hogy a nő 2010-ben megismerkedett egy férfival és annak élettársával, akik meghívták magukhoz lakni. Az asszony a saját elhatározásából, önként ment hozzájuk Monorierdőre. Egy pincében kialakított lakrészben éltek, a sértett a ház körül dolgozott.

Az asszony többször is eltávozott, “de a vádlottak minden esetben megtalálták és visszavitték. Egy idő után akkor, amikor a vádlottak elmentek hazulról, a férfi a sértett lábait egy lánccal összelakatolta, aztán bezárták a pincét. 2017 júniusában a férfi a sértettet ismét lánccal és lakattal egy vascsőhöz lakatolt a, majd élettársával a lakást bezárták és elmentek otthonról. Az asszonynak sikerült a láncot szétszednie, megszökött és a vasúti sínek mentén Vecsésre ment, ahol rátaláltak.

A Monori Járási Ügyészség s zemélyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és a nőt.