Üllőn épül Magyarország legnagyobb logisztikai központja

A francia GSE Group Üllőn megtartotta a Goodman fejlesztésében épülő Auchan-központ bokrétaünnepségét. A komplexum Magyarország legnagyobb logisztikai fejlesztési projektje, az épületegyüttes teljes területe 87.200 m2. A rekordgyorsasággal épülő központot még idén átadják.Már messziről látszik a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központban az a hatalmas fal- és pillérrengeteg, amely jelzi az Auchan új logisztikai központjának építését. A Goodman a komplexum tervezésével és kivitelezésével a francia GSE-t bízta meg: a munka szemmel láthatóan rekordgyorsasággal zajlik. Februárban tartották meg az alapkőletételt, most a bokrétaünnepségre került sor, vagyis elérték az épületek legmagasabb pontját, nyáron pedig már át is adják a disztribúciós központot, vagyis röpke fél év alatt szinte a teljes projekt megvalósul.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Közel 20.000 négyzetméternyi raktár szolgál majd a friss- és fagyasztott, romlandó élelmiszerek hűtésére és tárolására. További 63.000 négyzetméternyi raktárterületen háztartási eszközöket, tartós fogyasztási cikkeket, textilipari termékeket és egyéb hűtést nem igénylő termékeket tárolhat majd a francia üzletlánc. A fennmaradó 4800 négyzetméteren irodákat és közösségi tereket alakítanak ki, amelyek természetes fényben gazdag, fiatalos és kényelmes munkakörnyezetet fognak biztosítani.

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ stratégiai helyszínen, az M4 autópálya és az M0 autóút közelében terül el, a páneurópai közlekedési folyosó összeköttetést biztosít Ukrajnával, Romániával és Szerbiával. Az Auchan számára fejlesztett új létesítmény befejezésével kétszeresére nő a vállalat magyarországi ingatlanállományának mérete.