Vecsésen fogták el a taxist megkéselő férfit

 Azonosították és elfogták azt a férfit, aki pénteken hajnalban többször megszúrt egy taxisofőrt – közölte a rendőrség honlapján szombaton.

 


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. május 25-én 3 óra 1 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XX. kerületében, az Ady Endre téren egy ismeretlen személy többször megszúrt egy taxisofőrt. Az adatgyűjtés és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók azonosították és május 25-én este Vecsésen elfogták a 32 éves G. Richárdot.

 

A gyanú szerint a férfi 2018. május 25-én az éjszakai órákban leintett egy taxit Budapest IX. kerületében és a taxisofőrt arra kérte, hogy vigye el egy budapesti címre. Útközben azonban a taxistól a pénzét követelte, majd egy késsel többször megszúrta. A sértett végül az Ady Endre téren állt meg, ahol az elkövető a pénzét elvette, majd elmenekült a helyszínről.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.