Drogprevenciós előadás Vecsésen és Monoron

A „Kábítószer-Ellenes Világnap” alkalmából 2018. június 13-án a Monori Rendőrkapitányság prevenciós előadásokat szervezett Vecsésen, illetve Monoron a nyolcadik osztályos, illetve a középfokú oktatási intézmények diákjai számára.A közel 600 tanuló részére az előadásokat dr. Pálinkás András pénzügyőr alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vám-és Pénzügyőr Tanszékének tanára tartotta, aki a témakör elismert előadója.

A program célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék a kábítószer és az új pszichoaktív anyagok használatának fogyasztásának veszélyeit, valamint a dohányzás káros hatásait, de az előadáson szó esett az alkoholfogyasztásról, és annak veszélyeiről is.

A nagyobb gyermekeket, kamaszokat érintő jellemző problémákkal és veszélyforrásokkal kapcsolatban az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!

 Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2018/06/15/drogprevencios-eloadas-vecsesen-es-monoron/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19